aloepower.gr
ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ FOREVER
Τα πολύτιμα συστατικά της Αλόης Βέρα!

Γνωρίζουμε πάνω από 300 είδη Αλόης. Μόνο μία όμως απ’ αυτές, η Αλόη Βέρα “Aloe Barbadensis Miller” διαθέτει μεγάλη ποσότητα ευεργετικών συστατικών.

Αυτή άλλωστε την ποικιλία καλλιεργεί και η Forever Living Products στις ιδιόκτητες φυτείες της στην Αμερική, το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το ζελέ της Αλόης Βέρα περιέχει πάνω από 75 γνωστά θρεπτικά συστατικά και 200 άλλες ενώσεις. Αυτό όμως που κάνει την Αλόη Βέρα μοναδική είναι η συνέργια των συνδυασμών αυτών.

Επιστήμονες προσπάθησαν να «δημιουργήσουν» εργαστηριακά αυτό το συνδυασμό χωρίς όμως επιτυχία. Το φυσικό εργαστήρι εντός του φυτού της Αλόης Βέρα, φαίνεται ότι κατέχει την αποκλειστική πατέντα.
 
 
Βιταμίνες A, Β, C & Ε

Σημαντικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες απαραίτητες για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συγκεκριμένα η βιταμίνη Α, βοηθά στην καλή λειτουργία της όρασης, συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό και την υγεία των κυττάρων του σώματος και διατηρεί το δέρμα υγιές.

Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 περιλαμβανομένων του Φυλλικού Οξέος και της Χολίνης.

Η βιταμίνη Β1 βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού και καρδιαγγειακού συστήματος, του δέρματος και στο σωστό μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Η βιταμίνη Β2 βοηθά στην καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος, στην γρήγορη επούλωση πληγών, στην καλή όραση.

Η βιταμίνη Β3 βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και των ενδοκρινών αδένων. Βοηθά επίσης στην διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Η βιταμίνη Β6 βοηθά στον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης, στην σύνθεση αντισωμάτων.

Η βιταμίνη Β12 βοηθά στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, είναι ουσιαστική για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη σύνθεση του DNA. Μεγάλη έλλειψη βιταμίνης Β12 οδηγεί σε αναιμία. Η Β12 μπορεί να εμφανίσει έλλειψη στους αυστηρά χορτοφάγους, για αυτό και πρέπει απαραίτητα να την συμπληρώνουν. Η Αλόη Βέρα είναι από τα λίγα φυτά που μας προμηθεύει βιταμίνη Β12.

Το Φολικό Οξύ ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός στον οργανισμό. Χρειάζεται για τη δημιουργία νέων κυττάρων, για τη σύνθεση του DNA και του RNA. Παράλληλα είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Το Φολικό Οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες ή για αυτές που επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η Χολίνη είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του ήπατος. Συγκεκριμένα χρειάζεται για την εξαγωγή του λίπους από το ήπαρ, δίχως τη Χολίνη, τα λίπη εγκλωβίζονται στο ήπαρ, όπου φράζουν τον μεταβολισμό.

Η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ συμμετέχει στη σύνθεση κολλαγόνου, είναι δηλαδή πολύ σημαντική στην αποκατάσταση του συνδετικού ιστού, των οστών και των χόνδρων καθώς και στην επούλωση τραυμάτων. Επίσης βοηθά στην καλή απορρόφηση του σιδήρου, στην προφύλαξη από λοιμώξεις, πυρετό, κρυολόγημα και έχει αντικαρκινική δράση, άλλωστε δεν αποκαλείται τυχαία «βασίλισσα των βιταμινών».

Η βιταμίνη Ε θεωρείτε ως η βιταμίνη της γονιμότητας και της ομορφιάς. Βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθά εναντίον του εκφυλισμού των πνευματικών ικανοτήτων, ιδιαίτερα της μνήμης.Μεταλλικά Στοιχεία - Ιχνοστοιχεία

Ασβέστιο, Μαγγάνιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Νάτριο, Χαλκός, Χρώμιο, Ψευδάργυρος, Σίδηρος, Ποτάσιο, Σελήνιο.

Το Ασβέστιο δεν συνδέεται μόνο με τα οστά και τον σκελετό, είναι επίσης απαραίτητο για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου.

Το Μαγγάνιο λαμβάνει μέρος στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από τις τροφές. Είναι επίσης απαραίτητο για τη λειτουργία των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Το Μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για τα νεύρα, τους μύες, την καρδιά, τα οστά αλλά και για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και της γλυκόζης. Σε πολλές περιπτώσεις η έλλειψή του εκδηλώνεται με κούραση, νεύρα ή μυϊκές κράμπες.

Το Κάλιο και το Νάτριο είναι μεταλλικά στοιχεία με πολλούς σημαντικούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό. Το Κάλιο συσχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή αποπληξία και καρδιαγγειακές παθήσεις. Ο λόγος για τον οποίο το κάλιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, φαίνεται να είναι η δράση του στην αρτηριακή πίεση. Το κάλιο βοηθά στη μείωση της υψηλής πίεσης και συμβάλλει στη θεραπεία κατά της υπέρτασης.

Ο Χαλκός καθιστά το σίδηρο ικανό να λειτουργεί ως φορέας οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Το Χρώμιο ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης. Έχει αναφερθεί ότι το χρώμιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, καθώς και για τη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Ψευδάργυρος υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, απαιτείται για τη θεραπεία πληγών, βοηθά όσους έχουν διαταραχές στον ύπνο, διάρροια, απώλεια μαλλιών, άσπρα σημάδια στα νύχια. Είναι απαραίτητος για το αναπαραγωγικό σύστημα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ο Σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος. Επίσης, σχετίζεται με σημαντικές βιοχημικές διαδικασίες, με στόχο την παραγωγή ενέργειας.

Το Σελήνιο ένα απαραίτητο για τον οργανισμό μας ιχνοστοιχείο, το οποίο συναντάμε συνήθως σε φυτά, θαλασσινά και κρεατικά και το χρειαζόμαστε σε μικρές ποσότητες, καθώς αποτελεί αντιοξειδωτικό και απαραίτητο συστατικό διάφορων ενζύμων. Σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη C, τη γλουταθειόνη και τη βιταμίνη Β3, το σελήνιο δρα σαν αντιοξειδωτικό εμποδίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, γι’ αυτό και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση διαφόρων ειδών καρκίνου, ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Ακόμη, το Σελήνιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να ευεργετήσει την ανδρική γονιμότητα βελτιώνοντας την κινητικότητα του σπέρματος.

.

Αμινοξέα

Λυσίνη, Θρεονίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Ισολευκίνη, Φαινυλανίνη, Τρυπτοφάνη, Αργινίνη, Ασπαραγινικό οξύ, Σερίνη, Γλουταμινικό οξύ, Γλυκίνη, Αλανίνη, Τυροσίνη, Ιστιδίνη, Προλίνη, Ερδοξυπρολίνη, Κυστίνη, Λευκίνη.

Τα Αμινοξέα αποτελούν τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών. Ο οργανισμός χρειάζεται 23 κύρια αμινοξέα, τα 8 είναι απαραίτητα και τα 15 μη απαραίτητα.
Το ήπαρ συνθέτει τα μη απαραίτητα αλλά τα υπόλοιπα θα πρέπει να λαμβάνονται από εξωτερικές πηγές.
Ο χυμός της Αλόης Βέρα περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν παράγει ο οργανισμός.


Ένζυμα

Οξειδάση, Καταλάση, Αμυλάση, Βραδυκινάση, Κελλουλάση, Λιπάση, Αλανινάση, Φωσφατάση, Κρεατινική Φωσφοκινάση, Υδρογονάση.

Για να γίνει οποιαδήποτε λειτουργία του σώματός μας χρειαζόμαστε τα κατάλληλα ένζυμα. Βοηθούν στη διάσπαση της τροφής και συνεπώς στην πέψη.


Μονο & Πολυσακχαρίτες

Acemannan, Αραβινόζη, Γαλακτόζη, Γλυκόζη, Μαννόζη, Ραμνόζη, Ξυλόζη, Γλυκουρονικό οξύ, Γαλακτουρονικό οξύ, Κυτταρίνη.

Acemannan ή Ακεμαννάνη: η οποία δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Προστατεύει τον νωτιαίο μυελό από βλάβες λόγω χημικών δηλητηρίων. Αποτοξινώνει, φροντίζει και διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνει το μεταβολισμό και προσφέρει αυξημένα επίπεδα ενέργειας. Θεωρείται δε ως το φυσικό διεγερτικό του οργανισμού.

Μέχρι την εφηβεία, η Ακεμαννάνη παράγεται στο σώμα, στη συνέχεια πρέπει να λαμβάνεται με την τροφή. Η Ακεμαννάνη αποθηκεύεται σε όλες τις μεμβράνες των κυττάρων και έτσι, επιτυγχάνεται η ανοσοποιητική ενδυνάμωση όλου του οργανισμού ενάντια σε παθογόνα παράσιτα, ιούς και βακτηρίδια.

Η Ακεμαννάνη φροντίζει ώστε να υπάρχει επαρκές υγρό στις κλειδώσεις, μπορεί να αποτρέψει τα αρθριτικά ή εάν είναι σε έξαρση να επιτύχει την ανακούφιση και υποστηρίζει την απορρόφηση του νερού και των θρεπτικών συστατικών κατά τη διαδικασία της πέψης.

Αραβινόζη: Πεντόζη που χρησιμοποιείται για μείωση βάρους, στη θεραπεία της ηπατίτιδας-Β και ως ανασταλτικό της σακχαρόζης σε διαβητικούς.

Μαννόζη: Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και κυρίως τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία αντιδρούν και καταπολεμούν τις μολύνσεις.

Γλυκουρονικό οξύ: Διαθέτει ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Ραμνόζη: Πολυσακχαρίτης του πρωτογενούς κυτταρικού τοιχώματος.

Κυτταρίνη: Είναι ο πιο διαδομένος υδατάνθρακας στην φύση. Αποτελεί το κύριο συστατικό των τοιχωμάτων των φυτικών κυττάρων.


Ανθρακινόνες

Η γέλη της Αλόης, δηλαδή το ζελέ της Αλόης περιέχει σε μικρές ποσότητες κάποια συστατικά που λέγονται Ανθρακινόνες.
Πρόκειται για συστατικά που δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά και αποτελούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε βακτηρίδια, μύκητες και ιούς.
Οι Ανθρακινόνες έχουν πολλές ιδιότητες όπως: Αντιβακτηριδιακές, Αντιμυκητιασικές, Αντιϊικές, Αντιβιοτικές, Αντιφλεγμονώδεις και Αναλγητικές.Φυτικές Στερόλες

Καμπεστερόλη, Λουπεόλη, Βήτα-Σιτοστερόλη, Χοληστερόλη.
Αυτά τα φυτικά στεροειδή είναι σημαντικοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.

Επιπλέον η Αλόη Βέρα περιέχει: Μηλικό οξύ, Λιγνίνη, Σαπονίνη, Σαλικυλικό Οξύ, Αιθέρια έλαια, Β-καροτίνη, Χολίνη.

Οι Σαπωνίνες είναι φυσικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και καθαριστικές ιδιότητες και ισχυρή αντι-μικροβιακή δράση ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς, τους μύκητες και τους ζυμομύκητες ενώ παράλληλα τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Λιγνίνη μια ουσία από κυτταρίνη που βρίσκεται στο ζελέ Αλόης Βέρα και δεν έχει καμία γνωστή ιδιότητα εκτός ότι διαπερνά όλες τις στοιβάδες το ανθρώπινου δέρματος.

Τα αιθέρια έλαια είναι αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα και έχουν την δυνατότητα να δρουν κατά των ιών. Δεν έχουν παρενέργειες και τα μικρόβια δεν αναπτύσσουν αντοχή σ’ αυτά.

Το Σαλικυλικό Οξύ έχει παυσίπονη δράση, (το βασικό συστατικό της ασπιρίνης το οποίο όμως παρασκευάζεται εργαστηριακά) .
ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ
ΕΛΙΞΙΡΙΟΑΛΟΗ ΔΥΝΑΜΗΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣΠΡΟΪΟΝΤΑ FLPΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© Copyright 2017 - 2018 aloepower.gr - All Righs Reserved